1. Хөц будаа
Хөц будаа, овъёос, хүүхдийн каш зэрэг нь их үр дүнтэй гэнэ. Архи хэрэглэхээсээ хагас юм уу бүтэн цагийн өмнө нэг тавгийг халуунаар нь идчихэд тасрахаас сэргийлж чадах гэнэ.
2. Түүхий өндөг
Уухынхаа өмнө түүхий өндгийг түүхийгээр нь залгих эхний арга.
3. Нүүрсэн эм
Нүүрсэн эм гэж манайхан ярьж заншсан гэдэс өвдсөн үед уудаг хар өнгөтэй идэвхжүүлсэн, нүүрсээр хийсэн эм байдаг. Энэ эмийг эмийн сангуудаас авч болно.
Үүнийг ууснаар архины согтоох чадвар буурдаг. Архи уухаасаа 10-15 минутын өмнө 2-4 ширхгийг ууна. Тэгвэл та ухаанаа алдтал согтохоос айх хэрэггүй.
4. Улаан буудай
Улаан буудайн хивгийг шилэн аяга буцалсан усанд хоолны нэг халбагаар хийж хутгаад халуунаар уух нь бас л нэг шилдэг аргын нэг болдог байна.
5. Алмагель
Алмагель гэдэг нь эм ч гэсэн архины согтоох чадварыг бууруулдаг байна. Ууж эхэлхээс өмнө 2-3 халбагыг уух хэрэгтэй.