ГМО буюу генний өөрчлөлттэй хүнсний болон бүтээгдэхүүний хүний биед болон бусад амьд организмд үзүүлэх сөрөг нөлөөг бүрэн дүүрэн судалж амжаагүй байгаа гэнэ. Одоогийн байдлаар хүний дархлааны систем болоод бөөр шээсний замын эрхтэнүүдийг хамгийн ихээр өвчлүүлдэг гэдгийг мэргэжилтнүүд тогтоожээ. Тодруулбал Хоол хүнсний замаар хүний биед гаднаас орж ирсэн генний өөрчлөлттэй бүтээгдэхүүнүүд хоол боловсруулах эрхтэнээр дамжин цусанд шингэж хүний биеийн бүхий л хэсгүүдэд хүрч ДНК /хромосом/-ийг мутацид оруулж өөрчилдөг байна.