Өчигдрөөс илүү маргаашийг
бүтээхийн төлөө

Япон аргаар шарсан тахианы мах

 “Мико суши” рестораны тогооч А.Хосбаяр гэрийн нөхцөлд хийхэд хялбар хоол заалаа. Өмнө нь “Амт” буланд энэ хоолыг хийх хэд хэдэн аргыг дэлгэрэнгүй тавьсныг эзэгтэй нар санаж буй биз ээ. Тогооч залуу энэ удаа элдэв халуун ногоо, амтлагчаас зайлсхийн махыг зөвхөн давсаар амталсан. Жижигхэн сармис, цагаан гааг лизонд хийвэл илүү амттай

Хийх арга:

Өндөг, крахмалыг хольж, давсаар амтлан лизон зуурна. Махыг хальснаас нь салгаад жижиг шоо хэлбэртэй хэрчээд лизонд дүрж, их тосонд шарна. Хоолны хачирт төрөл бүрийн ногооны салат тохиромжтой.

Орц:

Мах-300 гр

Сармис-1 хумс

Цагаан гаа- 5 гр

Крахмал-10 гр

Өндөг-1 ш

0
Зөв, гоёЗөв, гоё
0
Савж уналааСавж уналаа
0
Хөөрхөн юмХөөрхөн юм
0
ГайхмаарГайхмаар
0
БурууБуруу
0
ХарамсалтайХарамсалтай
0
ТэнэглэлТэнэглэл
Баярлалаа!

0 Сэтгэгдэл

Leave a Reply

Та сэтгэгдэл бичихдээ Монгол Улсын хууль болон ёс суртахууны хэм хэмжээг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.