Өчигдөрөөс илүү маргаашийг
бүтээхийн төлөө

Махны яармаг худалдааг улирал бүр зохион байгуулна

Хүнсний гол нэрийн бүтээгдэхүүний талаар авах зарим арга хэмжээний тухай асуудлыг Засгийн газрын    хуралдаанаар хэлэлцээд гишүүдээс гаргасан саналыг тусган Засгийн газрын тогтоол гаргалаа.
Холбогдох арга хэмжээ авч байгаагийн дүнд хүнсний гол нэрийн бүтээгдэхүүн, ялангуяа махны үнэ буурах хандлагатай байгааг Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд Т.Бадамжунай Засгийн газрын гишүүдэд танилцуулав.  
Цаашид :
•    Махны үнийн хэт өсөлтийг сааруулах, махны хангамж, нийлүүлэлтийг нэмэгдүүлэх зорилгоор Хэнтий, Дорнод, Сүхбаатар зэрэг аймгаас нийслэлд мах нийлүүлэх арга хэмжээг яаралтай зохион байгуулах
•    Махны хангамж, нийлүүлэлтийг сайжруулж, хэрэглэгч, үйлдвэрлэгчийг шууд холбох, үнийн хэт өсөлтийг сааруулах зорилгоор Улаанбаатар хотод махны яармаг худалдааг энэ оны 6 дугаар сараас эхлэн хаврын улиралд сард 2 удаа, бусад улиралд сард 1 удаа зохион байгуулах, эрэлт нийлүүлэлтэд хяналт, судалгаа хийх
•    Яармаг худалдааны үеэр хяналт, шалгалт, зөвшөөрлийн нэг цэгийн үйлчилгээ ажиллуулах, махыг Улаанбаатар хотод шуурхай нэвтрүүлэх нөхцлөөр хангах
•    2011 оноос Улаанбаатар хотод 12,0 мянган тонн, Дархан, Эрдэнэт хотод тус бүр 1,0 мянган тонн, бусад аймгийн төвд 100 тонноос доошгүй хэмжээний мах нөөцлөн, жил бүрийн хаврын улиралд борлуулах
•    Хаврын улиралд борлуулах нөөцийн махны урамшуулалд шаардагдах санхүүжилтийн эх үүсвэрийг жил бүрийн улсын болон орон нутгийн төсөвт тусгах арга хэмжээ авахыг холбогдох яамдын сайд, аймаг, нийслэлийн Засаг дарга, харъяа  агентлагийн дарга нарт тус тус даалгав.
Мөн өвс тэжээлийн нөөц бүрдүүлэлт, бэлтгэлийн тогтолцоог боловсронгуй болгох, аймаг, сумдад тэжээлийн нөөцийн сан бий болгох талаар санал боловсруулж энэ оны 3 дугаар улиралд багтаан Засгийн газарт танилцуулах, хүнсний зориулалттай улаанбуудайн чанарыг сайжруулах, үрийн тариалан эрхэлдэг аж ахуйн нэгжүүдийг зах зээлийн зарчимд нийцүүлэн сонгон шалгаруулж хамтран ажиллах, улаанбуудайн урамшууллыг бүсээр болон чанарын зэрэглэлээр ялгавартай тогтоон олгох санал боловсруулж энэ оны 6 дугаар сард багтаан Засгийн газарт танилцуулахыг Монгол Улсын Шадар сайд М.Энхболд, Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд Т.Бадамжунай нарт даалгалаа.
Хүнсний гол нэрийн бүтээгдэхүүн болох мах, гурил, элсэн чихэр, цагаан будаа, ургамлын тосны сарын үлдэгдлийн хэмжээг нэгтгэн Засгийн газарт сар бүр танилцуулах, уг хэмжээнээс бууруулахгүй байх талаар үйлдвэрлэгчид, импортлогчидтой гэрээ байгуулах, мах, сүү, төмс, хүнсний ногооны нийлүүлэлт, борлуулалтын тогтолцоог зах зээлийн харилцаанд нийцүүлэн боловсронгуй болгох, орчин үеийн, төрөлжсөн бөөний худалдааны төв, агуулахыг үе шаттай барьж байгуулах, энэ чиглэлийн төслийг  гадаад орон, олон улсын байгууллагын зээл, тусламжид хамруулахыг Сангийн сайд С.Баярцогт, Хүнс, хөдөө аж ахуй, хөнгөн үйлдвэрийн сайд Т.Бадамжунай, Нийслэлийн Засаг дарга бөгөөд Улаанбаатар хотын захирагч Г.Мөнхбаяр нарт даалгав.
Эдийн засаг, нийгмийн хөгжлийн төлөв байдал, өргөн хэрэглээний бараа бүтээгдэхүүний үнэ, ханш, зах зээлийн талаар байнга судалгаа хийж байхыг Үндэсний хөгжил, шинэтгэлийн хороо /Ч.Хашчулуун/-д, судалгаанд шаардагдах хөрөнгийн эх үүсвэрийг 2010 оны төсвийн тухай хуульд өөрчлөлт оруулах тухай хуулийн төсөлд тусгах арга хэмжээ авахыг Сангийн сайд С.Баярцогтод даалгав.

0
Зөв, гоёЗөв, гоё
0
Савж уналааСавж уналаа
0
Хөөрхөн юмХөөрхөн юм
0
ГайхмаарГайхмаар
0
БурууБуруу
0
ХарамсалтайХарамсалтай
0
ТэнэглэлТэнэглэл
Баярлалаа!

0 Сэтгэгдэл

Leave a Reply

Та сэтгэгдэл бичихдээ Монгол Улсын хууль болон ёс суртахууны хэм хэмжээг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.